Dames 1 gepromoveerd naar de 3e divisie.

 

Afgelopen week (09-05-2015) werd bekend dat de dames van DBS1 gepromoveerd zijn naar de 3e divisie, dit deden zij zonder promotie/degradatie (p/d) te hoeven spelen, in de competitie waren ze als 2e geëindigd en moesten daardoor p/d wedstrijden spelen. Maar diverse teams hebben aangegeven deze wedstrijden niet te willen spelen en daardoor zijn de dames automatisch omhoog gegaan.

Het was een prima debuutseizoen, voor de ploeg die vorig jaar kampioen is geworden in de 1e klasse en bijna ongewijzigd dit jaar de promotieklasse is ingegaan.

Aan het begin van het seizoen had trainer Marco Draaisma een brede selectie onder zijn hoede maar door diverse blessures en een zwangerschap, moest er toch teveel gesleuteld worden aan de opstelling om ook nog om het kampioenschap mee te kunnen doen. Maar er werd met overmacht een 2e plek behaald.

Voor het volgend seizoen zijn de voorbereiding al vol bezig, want van het team wat is gepromoveerd nemen afscheid, Hendrika van Minderhout (stopt), Djurra de Jong(da2) en Sonja Wierda (da2) en Hilda de Vries(stopt) en ook Tineke Zuiderbaan (stopt).

Dan moet er uiteraard ook weer aanvulling komen, en behalve de speelsters die blijven, Janny, Catharina, Fenna, Sietske, Brecht, en Nynke, komt er aanvulling van Klaske Feenstra die terugkomt bij DBS van NOK, Femmie Geerstma en Anke van der Velden die beide overkomen van Stanfries uit IJlst, en Ammarins Schiere die uit Joure komt.

Ook trainer Marco Draaisma blijft komend seizoen trainer, en mag weer een mooi geheel smeden van deze speelsters.

Daarnaast heeft ook Heren 2 zich gehandhaafd ook zij moesten p/d spelen maar ook hier is er niet gespeeld vanwege de terugtrekking van andere teams.

 Dames 1

 

Club Sponsoren

Facebook