Meisjes A1 Kampioen!

kampioen MA1 7348 min min

DBS MA1 schrijft geschiedenis, de dames zijn kampioen van de hoofdklasse geworden! Dit is nog niet eerder door een jeugd team van DBS gepresteerd!
Dames van harte namens iedereen van DBS!!

Van Campen & Dijkstra neemt sponsoring over!

Van campen Dijkstra

Onze trouwe sponsor Bouke Geertsma stopt met Geertsma Assurantiën, en heeft zijn bedrijf verkocht aan Van Campen en Dijkstra.

Wij als DBS waarderen het zeer dat ze ook de sponsoring voor DBS hebben overgenomen!

En dit heeft geresulteerd in een mooi net en doek aan de deur.

Tjalling Postma en Ysbrand Hempenius we rekenen op nog veel mooie sponsorjaren en Bouke bedankt voor alles wat je voor DBS betekend hebt.

Steegenga Mode steekt Meisjes A1 in nieuwe shirts

Meisjes A1

Steegenga Mode heeft het sponsorcontract met 5 jaar verlengt en heeft Meisjes A1 voorzien van nieuwe shirts!

Recreatie Volleybal

recreatievolleybalflyer

Bij 4 of meer aanmeldingen gaat het door!! (3 proeflessen)

Trainingen zijn op dinsdagavond 20.00 - 21.00 uur. 

***Update***

Dinsdagavond 24 januari zijn we begonnen, er hebben zich 9 aankomende volleyballers opgegeven! Deze gaan onder leiding van DBS trainers het volleybal leren. Maar uiteraard kunnen hier nog meer bij... dus zit je nog te twijfelen, geef je op!! (secretariaat@dbs-balk.nl of bel 06-27271562)

Nieuwe webshop!

Het heeft even op zich laten wachten maar we zijn blij dat we, in samenwerking met Clubfabriek, een nieuwe webshop aan jullie kunnen presenteren met DBS artikelen!

www.dbsbalkshop.nl

trainingjack

Voor onze jeugdleden hebben we een speciale aanbieding met een leuk setje met shirt/broekje.

Dus sla je slag!!

Gouden Bal 2022

Dit jaar heeft onze top scheidsrechter en DBSer Jelle van Loon
de traditionele gouden bal van DBS in ontvangst mogen nemen!
Wij waarderen het enorm wat Jelle voor DBS op scheidsrechter gebied doet!
Jelle van harte met de gouden bal
en je mag er een jaar lang op passen. Gefeliciteerd!!!

Gouden Bal 2022

Mini Volleybal DBS!!

Binnenkort weer!... minivolleybal bij DBS.
als je nog twijfelt kom gewoon naar de gymzaal in Balk..
Vangen.. gooien.. dansen alles komt voorbij!
 
Zaterdag 9 en 23 april in de gymzaal in Balk.. start 10.00
 
mini volleybal1

WIN FANTASTISCHE PRIJZEN BIJ DE GROTE DBS-BINGO!

Vrijdag 19 maart om 20:00 uur is het zo ver: De grote DBS-Bingo! En jij bent uitgenodigd!

Het wordt tijd voor weer eens een feestje. Een DBS-feestje! Dit keer niet in de sporthal, maar gewoon thuis op de bank. Dat scheelt weer meters bij het naar huis kruipen!

Heren 2 organiseert voor jullie een leuke avond. Onder leiding van Show-master Sebas spelen we 4 superspannende ronden bingo. Op zich al voldoende voor een avond om nooit te vergeten, maar het wordt nog veel mooier als je weet dat er ook nog wat te winnen valt!

Denk aan rijkgevulde slagerspakketten, shoppen op afspraak bij Steegenga, en natuurlijk de absolute hoofdprijs: een steigerhouten tuintafel van maar liefst 2,40 meter! Lees meer...

Doede de Vries 40 jaar scheidsrechter!

Doede de Vries BC

Doede de Vries 40 jaar volleybalscheidsrechter.
De nu 76-jarige Doede de Vries uit Oudemirdum is al meer dan 40 jaar volleybalscheidsrechter. En als het aan hem ligt, komt daar zeker nog een jaar bij en misschien nog wel meer. Het plezier in de sport heeft hem veel gegeven en hij was in de pre-coronatijd wel ieder weekend onderweg. Samen met zijn steun en toeverlaat Yvonne. (Bron en foto: Balkster Courant 28-01-'21) lees verder..

Corona Virus

(Update 14-12-20)

Beste leden en trainers,

Helaas moeten wij per vandaag de senioren trainingen die we weer voorzichtig hadden opgestart, stop zetten tot in ieder geval 20 Januari 2021.

Zodra wij weer een update hebben en mogelijke ruimte om de trainingen weer op te starten, gaan we hiermee aan de slag en laten het jullie zo spoedig mogelijk weten.

Voor nu alvast hele fijne feestdagen en een gezond 2021 gewenst en graag tot in het nieuwe jaar!

Met sportieve groet,

Bestuur DBS Balk

 

(Update 13-10-20)

Beste leden,

Op basis van de vanavond aangekondigde maatregelen, heeft het bestuur van DBS helaas moeten besluiten per direct de trainingen voor alle senioren teams stop te zetten. Daarnaast heeft de Nevobo zojuist gecommuniceerd dat alle competities, inclusief de Eredivisie en Jeugdcompetities, per 14 Oktober 22:00 tijdelijk worden stilgelegd:

https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/10/13/volledige-competitie-tijdelijk-stilgelegd?fbclid=IwAR0AdNnGUNFM7YachH9ynNIb_1AZstHUjAI4X0K-a78-WWF1io0CPMxgK4A

De jeugdteams tot 18 jaar mogen op dit moment nog wel blijven trainen. Het jeugdbestuur is momenteel in overleg met onze jeugdtrainers hoe om te gaan met de nieuwe situatie.

Vooralsnog gaan de jeugd trainingen tot 18 jaar na de herfstvakantie door. Mocht er toch verandering in deze situatie optreden, dan zal dat zo spoedig mogelijk direct door de Train(st)er en het Jeugdbestuur, aan de betrokken trainingsgroep en teams gecommuniceerd worden.

Voor deze jeugdtrainingen geldt dat er een dringend advies/plicht m.b.t. mondkapjes vanaf 13 jaar is, bij het betreden van de sporthal. De douches en kleedkamers zullen gesloten zijn. Dit betekent dat je al in sportkleding naar de training zult moeten komen (waarbij de jeugd vanaf 13 tot 18 jaar, uiteraard een mondkapje dient te dragen bij het betreden van de sporthal) en na de training direct terug naar huis om daar te douchen etc.

Tot we beter nieuws krijgen en we gezamenlijk het Coronavirus een halt hebben toegeroepen, hopen we dat iedereen gezond blijft en 't fijne volleybal gevoel vasthoudt!

Bestuur De Balkster Smashers (D.B.S.)

------------------------------------------------------

Poiesz Jeugdsponsoractie 2020

Poeisz actie 2020

Ivm de bekende omstandigheden, stopt de Jeugd Sponsor Actie per direct...
Elke deelnemende club ontvangt € 1.000,- 

Meer info..

 

Nieuwe Sponsorfoto Autoschade Kuiper-Dames 1

Kuiper Dames 1 min1

Nacht van Volleybal 2020

 

Flyer 2020

 

  Voor opgave, mail: nachtvanvolleybal@dbs-balk.nl

 

Rabo ClubSupport Actie Stem ook!!

 Update:

Iedereen bedankt voor het stemmen!!

De opbrengst van de Rabo ClubSupport actie

is: € 640,32 !!

IMG 5559 kl

Klik hier voor ons actie filmpje!!!

Heren 2 hart

Stem op DBS en Spaar mee voor een AED cursus voor onze trainers en eventuele leden!! Als Rabobank lid kunt u op ons stemmen, u heeft hiervoor een code ontvangen. Om ons te vinden zoekt u op https://www.rabo-clubsupport.nl/  en zoekt u op "De Balkster Smashers"

Webshop ClubFund PLUS Siemonsma Spaaractie

actie flyer 1

De unieke spaaractie van DBS en PLUS Siemonsma gaat bijna van start!

 

 

Nacht van Volleybal

Flyer 2020

 

Nationale bekerronde - Autoschade Kuiper Dames 1

2018-09-12.png

Startzaterdag DBS seizoen 2018/19

Alle teams mogen weer in actie komen, de jeugd speelt in de ochtend en s'middags. Dames 1 heeft een 4-kamp als 1e ronde voor het nationale bekertoernooi van 12:00-18:00 uur. Daarna gaan de overige senioren teams los.

Vanaf acht uur begint de muziek onder leiding van Menno de Boer, in samenwerking met Daniel de Boer, Jurjen de Jong en Jelco Sikma. Tevens is er een loterij waarbij een waardebon van €25 euro te besteden bij de DBS webshop is te winnen.

 

Het volledige schema is hieronder te vinden:

Lees meer...

Contributieverhoging seizoen 2018/2019

Beste DBS-ers,

 

Een gezonde volleybal club bestaat uit veel spelplezier, wedstrijden en natuurlijk een biertje, frisje of wijntje na dit alles. Om gezond te blijven dient de club ook financieel gezond te zijn en te blijven om dit plezier te kunnen blijven continueren.  

Dit bewerkstelligen we door een financieel beleid uit te voeren en houden we onder andere de in- en uitgaven van de club goed in de gaten. Met de aantrekkende economie zien wij als club dat ook onze uitgaven de afgelopen jaren zijn gestegen. Om dit in de hand te houden heeft het bestuur een ruimte om daar actie op te ondernemen. 

Uit de financiële balans die wij in onze bestuursvergaderingen bespreken hebben wij als bestuur unaniem besloten om 2% contributieverhoging in te gaan zetten om de balans tussen de in- en uitgaven veilig te stellen voor het komende volleybal seizoen. 

Deze verhoging is in een schema opgenomen op onze website en is terug te vinden via: 

http://www.dbs-balk.nl/index.php/ct-menu-item-53/ct-menu-item-57.html

In de eerste contributie ronde van het seizoen 2018/2019 zal de verhoging doorgevoerd zijn.

Voor financieel inzicht en vragen aangaande onze club willen wij jullie van harte uitnodigen in de algemene ledenvergadering welke in het begin van het seizoen plaats zal vinden (datum zal groots aangegeven worden via de gebruikelijke nieuwsflits in de komende maanden).

 

Met sportieve groet,

Bestuur De Balkster Smashers

Volleybalclub DBS volop in de lift

BALK De tribunes lopen vol in sporthal de Trime. Bezoekers maken zich op voor de nodige wedstrijden van de jeugd- en seniorenteams. Voordat Paul Rienstra (voorzitter Jeugdcommissie) en Sjouke Stapersma (voormalig voorzitter Technische Commissie) zich bij de supporters voegen, vertellen ze eerst deze krant hoe anno 2017 de stand van zaken bij DBS is.

,,Vijf jaar geleden hebben we een Jeugd Beleidsplan opgesteld, omdat we een goede basis voor de club wilden en die begint nou eenmaal bij de jeugd”, legt Paul uit. ,,Zo trokken we onder andere Japke Postma aan als trainer. Zij is gediplomeerd en heeft een respectabele staat van dienst. Zo trainde zij ondermeer Stânfries IJlst.” ,,Volleybal heeft in Balk en omgeving veel concurrentie van voetbal en korfbal”, zegt Sjouke. ,,Waar meisjes vroeger bijna automatisch kozen voor volleybal, zien we dat dat nu ook vaak voetbal wordt. Gelukkig hebben we nu bij de jeugd al zes jaar een groepje A en B jeugd dat uit zo’n zeven spelers bestaat en is de CMV jeugd in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar van tien naar 25 spelers gegaan. Dat is natuurlijk een geweldige ontwikkeling. De kleintjes spelen om de week een toernooi in Workum en Sneek, de oudere teams gaan wat verder de regio in.”

Lees meer...

Kersttoernooi 18 december 2017

Nationale Bekerronde Dames

Algemene ledenvergadering 2017

Op 12 oktober a.s. staat de algemene ledenvergadering gepland.

Iedereen die lid is van DBS heeft een uitnodiging gehad. Een verzoek uit het bestuur is dat er van elk team 2 personen aanwezig kunnen zijn. Verder is natuurlijk iedereen welkom.

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn? Graag doorgeven bij Secretariaat@dbs-balk.nl

Start zaterdag 16 september 2017

Zaterdag 16 september staat onze opening van het volleybal seizoen centraal.
Dit is elk jaar een groots succes. Dit jaar hebben we iets extra's op het programma. Waaronder een aantal standjes waarbij er van alles te bestellen is!

Textielstra toont de nieuwe kledinglijn van DBS! Onder andere een fikse korting op een trainingsset (shirt & broekje met initialen). Er zullen nog meer artikelen aanwezig zijn. Dus neem gerust een kijkje!

Lees meer...

Seizoensopening 2017

Beste DBS leden,

Hierbij wat info over de start zaterdag op 16 september, op deze dag
hebben we enkele standjes en bedrijven die deze dag meer inhoud geven.

Mizuno en De Boer schoenen staat er met volleybal schoenen, zij hebben een
collectie schoenen mee welke je kunt passen en ook uit kunt proberen.

Textielstra, zij staan er met de nieuwe kledinglijn van DBS, met als actie
artikel een training set van broekje en shirt met berdrukking van je naam.

Lees meer...

Start trainingen seizoen 17-18

Dit seizoen starten de trainingen vanaf maandag 4 september.

Kijk op het trainingsschema wanneer en hoelaat ze starten.

Volleybalster Zeinstra met de dertigers bij DBS in Balk

 Fenna zeinstra

Jaren geleden zeiden de toenmalige speelsters van VC Sneek al eens tegen elkaar: als we dertigers zijn en een gezinnetje hebben, gaan we weer samen volleyballen. Fenna Zeinstra en Hieke de Boer maken die woorden waar door zich in Balk bij DBS te voegen, waar ze onder anderen Femmie Geertsma en Nynke Westra treffen.

Eigenlijk is Fenna Zeinstra helemaal geen sportster die voor de gezelligheid op een lager niveau kan ballen. Als kaatsster won ze drie keer de PC en werd ze een keer koningin, als volleybalster won ze alle prijzen die ze in Nederland kon winnen. Een topsportster in hart en nieren. ,,Ik was eerst ook van plan om helemaal te stoppen met volleybal’’, zegt de dertigjarige Sneekse, die in 2016 stopte bij Sneek, maar in februari uit nood weer kortstondig aansloot bij haar oude club. ,,Maar dat is wel heel rigoureus. Bovendien is volleybal ook een verslaving.’’ En dus liet ze het plan om te stoppen toch maar varen.

Lees meer...

Slotavond en kampioensfeest

Slotavond en Kampioensfeest DBS

·     Wanneer: zaterdag 22 april vanaf 21.00 u

·   Waar: in de kantine van Sporthal de Trime

·   Voor wie: alle leden en iedereen die DBS een warm hart toedraagt!

Met medewerking van de:

request

Jij bepaalt welke muziek die avond gezongen wordt!

Tevens heerlijke hapjes verzorgd door de activiteitencommissie

komt allen!

 

Prijswinnaars loterij DBS

Prijswinnaars Loterij DBS

Waardebon Mous Tweewielers €600,-: Ria Galama, Leeuwarden

Lamp Ruben Betsema €295,- : Herman Mous, Balk

Kleed Ruben Betsema: Lars Haringsma, Balk

Wasmand Ruben Betsema: Meryse Verburg, Balk

Kalender Ruben Betsema: Y. Rypstra, Balk

Bord Ruben Betsema:  Mw. Beets, Enschede

Houten bord Ruben Betsema: S. Swart, Oudemirdum

Lees meer...

Seizoen opening!

Voor de tweede keer heeft DBS een seizoen opening georganiseerd en met groot succes!

Alle teams van DBS zijn in actie gekomen en na afloop was er gezellige sfeervolle live muziek welke mogelijk werd gemaakt door (oud) leden van DBS. (bedankt: Menno, Jurjen, Yael, Daniel, Anne Marten en Johan het was geweldig!)

 

Sporthal de Trime was de sponsor van de dag en zorgde er voor dat een groot deel van alle omzet voor DBS was.

Het was een ongelofelijk succes er is maar liefst een bedrag van € 1050,= aan sponsor geld opgehaald!!

We willen sporthal de Trime (Tjeerd en Eva) enorm bedanken voor deze mogelijkheid en we hopen nog vele gezellige uurtjes in de kantine te kunnen beleven.

 

Overhandiging  sponsor- cheque door Tjeerd Witteveen aan voorzitter Yke van der wal

seizoensopening 2016 2017

En namens DBS bedankt aan iedereen die deze geweldige dag mogelijk heeft gemaakt!

 

BeachEvent Balk 2016

Inschrijving BeachEvent Balk 2016 is geopend!

Het BeachEvent Balk vindt dit jaar plaats op zaterdag 20 (volleybal) en zondag 21 augustus (voetvolleybal) op het Treemterplein. Opgave kan via Facebook of via een van de leden van de commissie.

Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro per team voor het volleybal en 15 euro per team voor het voetvolleybal. Opgeven kan eenvoudig door een reactie / comment te geven op dit bericht. Let er op dat je de volgende informatie aangeeft:

- Namen deelnemers
- Teamnaam
- Onderdeel (volleybal heren/dames; hoog/midden/laag of voetvolley)

Het inschrijfgeld kan worden overgemaakt naar rekeningnummer NL46RABO0129989800 ten name van J Folmer. Vermeld bij de overboeking dezelfde informatie als hierboven. De inschrijving is pas definitief als wij het geld hebben ontvangen. Dit bericht zal periodiek worden bijgewerkt waarbij zal worden aangegeven welke teams zich hebben opgegeven en hoeveel plaatsen er nog vrij zijn.

Met vriendelijke groet,

Commissie BeachEvent Balk 2016

Paul Rienstra
Pieter Homma
Jan Peter Rienstra
Jilke Folmer
Freark Schakel
Wessel van der Goot

poiesz actie

DBS doet dit jaar ook weer mee aan de poiesz actie.

Kom op 27 Februari naar de poiesz en steun DBS!

De actie loopt van 8 februari t/m 3 april.

Uiteraard kunt u gedurende de looptijd van de actie uw munten aan DBS geven.

poiesz actie

Gouden bal

Dit jaar is door Ilse en Anneke de gouden bal gegeven aan Roelof Wielenga.

 

Roelof van harte gefeliciteerd! en bedankt voor jou inzet.

 

Geweldige seizoen opening!

Voor de eerste keer heeft DBS een seizoen opening georganiseerd en met groot succes!

Alle teams van DBS zijn in actie gekomen en na afloop was er gezellige sfeervolle live muziek welke mogelijk werd gemaakt door (oud) leden van DBS. (bedankt: Menno, Jurjen, Yael, Daniel, Anne Marten en Johan het was geweldig!)

 

Sporthal de Trime was de sponsor van de dag en zorgde er voor dat een groot deel van alle omzet voor DBS was.

Het was een ongelofelijk succes er is maar liefst een bedrag van € 1250,= aan sponsor geld opgehaald!!

We willen sporthal de Trime (Tjeerd en Eva) enorm bedanken voor deze mogelijkheid en we hopen nog vele gezellige uurtjes in de kantine te kunnen beleven.

 

Overhandiging  sponsor- cheque door Tjeerd Witteveen aan voorzitter Yke van der wal

En namens DBS bedankt aan iedereen die deze geweldige dag mogelijk heeft gemaakt!

 

Seizoens opening DBS 12 September

12 september is het dan zover de seizoens opening van DBS met veel oefenwedstrijden en als afsluiter live muziek van eigen leden. Wij hopen dat alle leden weer zin hebben om een balletje te slaan en onder het genot van een hapje en drankje nagenieten van de gezellige muziek overigens komt een deel van alle verkopen in de clubkas van DBS. (dank sporthal de Trime!)

Schema van de oefenwedstrijden:

     
Veld 1 Scheids
     
DBS H3- NOK H1 19:30-2100 D1
DBS D2- DBS D3 17:30-19:30 Piet Stegenga
DBS D1-VC Bolsward D1 15:00-17:00 H2
warming up 14:30-15:00  
training DBS D1 13:30-14:30  

 

Veld  2 scheids 
     
DBS H2-DOSKO H1 19:00-21:00 Jelle
DBS H1-Turfst.Dr. H1 17:00-19:00 Doede /Jelle
DBS MB1-DBS B2 15:30-17:00 D3
Warming up 14:30-15:00  
training Dames 1 13:30-14:30  
VC Bolsward    

 

Veld  3 Scheids
     
DBS H4- NOK H2 20:00-21:00 D4
DBS D4-DBS D5 18:30-20:00 H4
DBS MA-BEO MA 17:00-18:30 H3
DBS MC- NOK Mc ? 15:30-17:00 D2
cmv 14:30-15:30 Douwe M.

 

 

 

 

Team indelingen en trainingsschema's seizoen 2015-2016

De nieuwe teamindelingen en trainingsschema's voor seizoen 2015-2016 zijn bekend.

Start trainingen:        
Regioteams vanaf 17 Augustus 2015    
Rayon teams incl. jeugd vanaf 31 augustus 2015

Klik hier voor de teamindeling van de senioren

Klik hier voor de teamindeling van de jeugd

Klik hier voor het trainingsschema t/m half oktober en vanaf half maart

Klik hier voor het trainingsschema vanaf half oktober en t/m half maart

 

 

Dames 1 promoveert naar 3e divisie.

Dames 1 gepromoveerd naar de 3e divisie.

 

Afgelopen week (09-05-2015) werd bekend dat de dames van DBS1 gepromoveerd zijn naar de 3e divisie, dit deden zij zonder promotie/degradatie (p/d) te hoeven spelen, in de competitie waren ze als 2e geëindigd en moesten daardoor p/d wedstrijden spelen. Maar diverse teams hebben aangegeven deze wedstrijden niet te willen spelen en daardoor zijn de dames automatisch omhoog gegaan.

Het was een prima debuutseizoen, voor de ploeg die vorig jaar kampioen is geworden in de 1e klasse en bijna ongewijzigd dit jaar de promotieklasse is ingegaan.

Aan het begin van het seizoen had trainer Marco Draaisma een brede selectie onder zijn hoede maar door diverse blessures en een zwangerschap, moest er toch teveel gesleuteld worden aan de opstelling om ook nog om het kampioenschap mee te kunnen doen. Maar er werd met overmacht een 2e plek behaald.

Voor het volgend seizoen zijn de voorbereiding al vol bezig, want van het team wat is gepromoveerd nemen afscheid, Hendrika van Minderhout (stopt), Djurra de Jong(da2) en Sonja Wierda (da2) en Hilda de Vries(stopt) en ook Tineke Zuiderbaan (stopt).

Dan moet er uiteraard ook weer aanvulling komen, en behalve de speelsters die blijven, Janny, Catharina, Fenna, Sietske, Brecht, en Nynke, komt er aanvulling van Klaske Feenstra die terugkomt bij DBS van NOK, Femmie Geerstma en Anke van der Velden die beide overkomen van Stanfries uit IJlst, en Ammarins Schiere die uit Joure komt.

Ook trainer Marco Draaisma blijft komend seizoen trainer, en mag weer een mooi geheel smeden van deze speelsters.

Daarnaast heeft ook Heren 2 zich gehandhaafd ook zij moesten p/d spelen maar ook hier is er niet gespeeld vanwege de terugtrekking van andere teams.

 Dames 1

 

Zaalwacht en scheidsrechters

Hierbij het zaalwachtschema en de scheidsrechters vanaf 6 maart tot 17 april 2015.

Club Sponsoren

DBS Webshop

trainingjack

Klik op het shirt om naar de Webshop te gaan.

Facebook